De weg naar Puerto Madryn - Reisverslag uit El Calafate, Argentinië van Mike Rozemeijer - WaarBenJij.nu De weg naar Puerto Madryn - Reisverslag uit El Calafate, Argentinië van Mike Rozemeijer - WaarBenJij.nu

De weg naar Puerto Madryn

Door: mikerozemeijer

Blijf op de hoogte en volg Mike

12 Februari 2012 | Argentinië, El Calafate

Risico´s zoals een bus instappen zonder check van de banden, neem ik zonder moeite. Gisteren voor vertrek was er de gerustgestelde Oosterijker die uitvoerig de bus was rondgeweest en zonder zweetparels in de nek de bus opdurfde. Ik krijg het meer op mijn heupen als ik met mijn tweevingersysteem begin te tikken op een Spaanstalig toetsenbord. Niet dat het ding ook maar iets te melden heeft in het castellaño. Zenuwachtig wordt ik omdat nog geen twee uur geleden het gehele internet plat lag in dit Hostel: El Gaulicho in Puerto Madryn. En dat is geen uniekum in patagonie, wellicht geheel Argentinie.
Het is hier een Walhalla voor de Backpàcker: het is druk, de gesprekken worden ondersteund door allerlei muziekdeuntjes, er is WIFI voor hen met laptops en slimmefoontjes, er is een energieke uitwisseling van ervaringen het geflirt kent hoogtij. Het hostel organiseert allerlei uitjes, waarvan ik er morgen meteen eentje meepak: het schiereiland Valdes. Hier is van alles te zien als het gaat om Fauna: Zeeolifanten, Pinguins, de variant op de lama,een familielid van de struisvogel,vossen en vissen, hopelijk een Amardillo en als het echt meezit de vin van een Orca.
Vandaag een reisdag gehad, die eigenlijk gisteren al begon. Om vier in de middag aan boord gegaan van een Camabus. Cama, het spaans voor slaap, is meer wens dan daadwerkelijk ondervinden. De stoelen zijn luxe en kunnen bijna horizontaal, toch de afstand tot de volgende stoel reikt niet genoeg voor de twee lange stelten die ik iedere keer op reis weer meepak. Weinig slapen dus en daarom maar het filmaanbod geconsumeerd. Voordeel: het geluid stond zacht en ik moest het dus hebben van de Spaanse ondertiteling. Het ging mij redelijk af.
Vandaag de gehele dag het eentonige beeld achter de ramen voorbij zien komen: verre zichten, eindeloze stukken met laagbegroeing waarvan een grootgedeelte geel van droogte. De weg erdoorheen was zo recht dat bij iedere flauwe bocht er voor de zekerheid een bord bijstond met een pijl de betreffende kant op. Ook de wolken waren uitgerekt en door de wind flinterdun door het blauw getrokken. De bus moet het niet hebben van zijn hoge snelheden en we zijn in enkele honderden kilometers precies 1 wagen voorbij geschreden: een hyperventilerend besteltype dat al een paak keer door een blikopenener te lijf lijkt te zijn geraakt.
Onderweg ga ik beeldend terug naar het groen en lush van de jungle, en na een overprijsd bakje koffie in een busstation, omgerekend bijna drie eurootjes voor niet eens een koekje op de schotel, ben ik al bijna in het veel goedkopere Bolivia. Wellicht!
Puerto Madryn heeft de gedachte aan deze economische vlucht nog niet kunnen keren: een lelijke kustplaats waar lokale toeristen een poging doen de zee-olifanten van de troon van lui en vet te stoten. Morgen zal ik vergelijkend onderzoek verrichten en kijken wat de stand zal worden.
Voor nu geen risico´s meer: opslaan en op bewaren drukken!!! Hasta Luego

• 13 Februari 2012 - 13:37

Hoi Mike,
    lef stroomt door je aderen, ontspannend in de bus, geslaagd voor vacantiereizen! Geduld is jou sterkste kant, kortgeleden nog getoetst, je spaans ook al onder de knie, en wij genieten van je geweldige reisverslagen! Foto's zijn wat schaars, maar je reis begint net, en het warmdraaien moet zeker even op gang komen na wat regen, en kijk op de sneeuwbergen! Veel genot op het eiland, met zijn vele vissoorten, en hopelijk een orca! Lieve groet, Alie

• 14 Februari 2012 - 11:02

Hoi Lief,
    geweldig je foto's, het is voor het thuisfront genieten geblazen met deze kombinatie van verslag met foto's!
    het gordeldier vind ik geweldig, de vos zag zeker een heerlijk stuk vlees, niet te dicht bij komen, hij verlind je!
    zeker prachtig weer, de zon schijnt zo mooi op de koppen van de zee-olifanten, niet van hun troon te stoten! gaat het goet met het knietje,
    misschien is zee-olifantenvet goed om het soepel te houden? xx,
    Alie

• 14 Februari 2012 - 13:00

Op Naar Het Noorden!:

Ali,
    heerlijk weertje daar op schiereiland Valdes: eerste verschijnselen van een zonnesteek!! Nu fris uit bed, ontbijtje gepakt, schapjes bij de Supermarkt, wasje gedaan en het is al 09.52u. Knietje heeft helaas na twee goede dagen wandelen met stijgen maar vooral het belastende dalen, toch wel zijn kuren!!! Daarom even rustig aan met het lopen. Vannacht ga ik met een nachtbus naar El Bolson en daar een questhouse geboekt in het bos met uitzichten op een Zwitsers-soort landschap. Niks mis mee. Ontmoet daar voor de derde x een Groningse, aardig maar natuurlijk net zo moeilijk te verstaan als de lokale bevolking hier!! Heb je met die noordelingen. Gedachten gaan af en toe naar andere landen zoals Bolivia , Paraquay en of Uruquay: Argentinie is onbetaalbaar voor iemand uit de zorg. Wel erg mooi en met geschikte luitjes! Liefs Mike

• 14 Februari 2012 - 13:08

Maroesha:

Beste Mike,
    Genietend van jouw verhalen kom ik erachter dat jij prachtig kan verwoorden: wat jij allemaal beleefd en wat jou roert daar ver weg! Prachtig, als professionele poeet doe jij je binnen Amsta nog bescheiden voor. kan je dit zo zeggen, taalkundig? Bewust van het feit dat jij een talent bent op dit linguistische gebied, haha, wordt ik meer en meer zenuwachtig wanneer ik lovende woorden probeer te typen aan jou. Smiley-poppetje inbeelden nu, ajb. Het klinkt mysterieus daar en ook relaxed doch avontuurlijk tegelijk! Blijf vooral doorschrijven en mailen enne.....zou je Jeanien Galle ajb ook kunnen toevoegen aan jouw lijstje, die jouw reisverslagen ontvangen? Dit zal zij zeker erg leuk vinden! Waarschijnlijk heb je een aantal mensen 'random' toegevoegd aan jouw maillijst en de belangrijkste vergeten. Ach ja, je bent een professioneel reiziger en poeet of je bent het niet....! Bij Amsta gaat het goed, Anton de Komplein wordt steeds vertrouwder en het gaat best goed. Stageverslag is net af en ziet er prachtig uit: bijna zo mooi dat ik ook eigenlijk een site zou moeten maken: www.waarbeniknuinmijnontwikkelingbijantondekomplein.nl die speciaal bedoeld is voor mijn meelevende stagebegeleider die smacht om verhalen over Anton de Kom! Greetz en take care en .....GENIET! Hier issut nog een donkere regenachtige en dooiende boel in NL, gr, Maroesha!

• 14 Februari 2012 - 17:20

Reactie Op Maroesha:

Maroesha, dank voor je complimenten. Heb inderdaad zo even een paar mensen toegevoegd. Hoe ook alweer??? No se! Laat ieder gewoon af en toe gaan naar mikerozemeijerwaarbenje.nu, kom je mij gewoon tegen. Groet iedereen, speciaal vandaag Bauke!! Laat dat Blog over AdK en je ontwikkelingen maar tot na 18 maart: voor die tijd geen interesse!!!!;-)

• 14 Februari 2012 - 19:41

Alie:

Hoi Mike, de wijzen (kwamen) komen uit het Noorden, zij hadden heerlijkheden mee. Laat je verwennen door haar, een half woord is genoeg, ook die taal krijg je zeker vlotjes onder de gevoelige knie! Misschien komen er goedkope zorgstadjes op je pad, en anders een (zorg)werkboerderij, om je beurs weer op te doen bolllen! goede busreis, al is het nachtwerk weer een uitdaging in een bus! xx, Alie

• 15 Februari 2012 - 14:49

Maroesha:

Juist, duidelijk: geen interesse ! Pfff..whaha! Veeeeeel plezier daar en ik zal de info doorgeven aan alle ADK mensjes, zodat ze je kunnen volgen online. Als ze tenminste interesse in je hebben.....Nee even serieusementie: iedereen mist jou, groetjes, Maroesha/topstagiaire

• 15 Februari 2012 - 21:42

Zus :

Hee lieve broer,

Mooi zeg, je foto's!
    Als ik het zo lees gaat het goed met je, maak me wel wat zorgen over de plannen, volgens mij heb je weinig zin in het platte Nederland, maar raak je alweer bevangen met het reisvirus...
    Pas op he, niet echt doen he, lang wegblijven. Ik mis je hier wel hoor!
    Leuk gezelschap klinkt fijn in de oren.
    Jammer van je knie, heb je veel pijn?
    In Nederland regent het gewoon weer, de staalblauwe zonnige winterdagen op zijn retour. Volgende week een weekje vrij om te schilderen en het weekend gaan we Antwerpen aandoen. Niet zo spannend en ook weinig dieren te bekennen, hoewel de dierentuin van Antwerpen hier in kan voorzien..

Kijk je ook nog voetbal?
    Wat voor lui zijn het de Argentijnen?
    Ook mooi vrouwelijk schoon? of had je toch die spoedcursus 'Tango voor alleenstaanden'moeten volgen?

Veel liefs en wanneer gaan we skypen?
    Ik heb je het adres gestuurd nl.

kus van zus en RudyXX